tiistai 28. toukokuuta 2013

mTeknologia

3D-valokuvat alkavat jo olla täällä

Torstaiaamu oli ihan yhtä sateinen kuin keskiviikkoiltapäiväkin. Olimme saaneet ilmoittautua kolmelle mRetkelle, joista jokunen toteutui. En muista varmasti ilmoittautuneeni muille kuin mPedagogiikka-retkelle. Olen kuitenkin melko varma, etten ollut valinnut mTeknologiaa, kun en mä niin tästä teknologiasta ole innostunut.

Enpä olisi voinut olla enempää väärässä. Monen moneen kertaan huomasin innostuvani milloin mistäkin laitteesta ja teknisestä sovelluksesta. Suurin suosikkini oli 3D-tulostus. Se jaksoi ihastuttaa melkein koko sen tunnin ajan, minkä mTeknologia-retkipisteessä vietimme. samaisessa pisteessä sain myös kuulla, että jo kypsään yli vuoden ikään jo ehtinyt tablettini on yhä edelleen aivan käypä peli, eikä tarvetta uudelle vielä ole. Kun kysyin, mitä sovellusta ilman laiteasiantuntija ei pärjäisi, sain vastaukseksi Pocket-salasanojen hallintaohjelman. Ei tarvitse kuin muistaa yksi salasana.

3D ja pelit -leiripaikalla meille avautuivat uudet maisemat, kun pääsimme tutustumaan lisättyyn todellisuuteen. Olo oli kuin Harry Potter elokuvissa, joissa kuvat heräävät yhtäkkiä henkiin ja alkavat jutella. Valitettavasti yritin itse liittää saamaani kuvaan liian isoa tiedostoa, mutta muuten Aurasma-sovelluksen käyttö ei ole vaikeaa. Voin vain kuvitella oppilaiden ilmeet, kun törmäävät tällaiseen auraan ensimmäisen kerran. Luulen, että oma ilmeenikin olisi ollut näkemisen arvoinen.

Viimeiseksi perehdyimme mElämykset-leiripaikalla Luontoportin kasvientunnistusohjelmistoon ja SportsTracker-reittisovellukseen. Jälkimmäinen ei valitettavasti toimi omalla tabletillani, mutta onneksi vaihtoehtoisiakin sovelluksia löytyy. Ihan kaikista sovelluksita ei ole vielä uusimmissa laitteissa toimivaa versioita tai joku laiteversio on jäänyt välistä pois. Ei siis pidä masentua. Tutustuimme myös Lepaan kansallispuistoon virtuaalisesti tarinoiden avulla. Lisää aiheesta ja paljon muuta löytyy Virtuaalipolku.fi-sivustolta.

mTeknologia osoittautui siis paljon innostavammaksi kuin oli osannut ajatella. Maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan näitä asioita oppilaiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti