tiistai 25. kesäkuuta 2013

mSisällöntuotanto

Toinen päivä jatkui yhtä sateisena kuin ensimmäinenkin. Aluksi tutustuimme erilaisiin animaatio-ohjelmiin. Puppet Pals -ohjelmalla voi tehdä yksinkertaisia animaatioita valmiilla hahmoilla. iMovie-ohjelmalla voi puolestaan käsitellä jo tehtyä videota tai animaatiota. Esittelyssä oli myös kollaasinteko-ohjelma, Pic Collage  ja animaationteko-ohjelma, iMotion HD. Kaikki edellämainitut ohjelmat sopivat hyvin eri opetustilanteisiin. Hyödylliseltä vaikutti myös iDownload PLUS -ohjelma, jolla voi ladata netistä esim. tekijänoikeusvapaata musiikkia animaation taustaksi.

Seuraavaksi siirryimme sateisessa säässä keskustelemaan sosiaalisen median aiheuttamista haasteista. Esille nousi mm. ajatuksia tietynlaisen arkijärjen käytön hyödyllisyydestä, sillä kaikki sosiaalisessa mediassa käytävä keskustelu voi levitä myös odottamattomille tahoille. Kuvienjako-ohjelma Instagramista puhuttiin, mutta WiFin puute esti käytännön kokeilut. 

Päivällisen jälkeen pääsimme pois sateesta. Meidän piti keskustella johtamisesta, mutta pientä sählinkiä oli ilmassa, sillä osa ryhmästä oli jo käynyt rastilla, mutta osa oli paikalla ensimmäistä kertaa. Ryhmän koostumuksen seurauksena rastin pääpaino oli muistiinpanotyökalujen, Etherpadin, Evernoten ja Skypen mahdollisuuksien esittelyssä. Ohjelmat ovat itsessään mainioita: Evernote mahdollistaa kätevästi muistiinpanojen tekemisen ja nettimateriaalin taltioimisen, Skype puolestaan antaa mahdollisuuden ilmaisen puhe- tai chattiyhteyden luomiseen.

                             Ryhmä tutustuu Etherpadiin

Ennen päivän viimeistä koitosta puhuimme vielä mobiilioppimisen hyödyistä erilaisissa opetustilanteissa. Aluksi meidän piti pohtia, mikä oppimisstrategia sopisi lehmän lypsämisen  opettamiseen.


Seuraavaksi rastilla olijat jaettiin kahteen osaan ja molempien piti miettiä sopivaa välinettä, mikä auttaisi lehmän lypsämisen opettamista. Meidän ryhmämme teki lypsämisvaiheista sarjakuvan, toinen ryhmä videoi mallisuorituksen. Mielestäni tehtävä antoi hyvän kuvan mobiililaitteiden mahdollisuuksista käytännön tilanteissa. Oppimisprosessin pohdinta oli myös antoisaa.

Viimeiseksi pääsimme tustustumaan erilaisiin karttasovelluksiin ja mobiililaitteeseen kiinnitettävään suurennuslasiin. Suurennuslasin avulla voi suurentaa huomattavasti esim. iPhonen tai muun mobiililaitteen kameran kuvaa. Tämä mahdollistaa esim. pienten kohteiden luontokuvaamisen.


Video kasvista suurennuslasin läpi otettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti